perjantai 27. helmikuuta 2015

Vinski 5 vuotta ja vuoden ekat jäljet!

Tänään on Vinskin viisivuotissyntymäpäivä. Taas täytyy kliseisesti ihmetellä, että miten niin siitä on jo viisi vuotta kun Vinski syntyi?! Vaikka toisaalta onhan viiden vuoden aikana paljon ehtinyt muuttuakin, että kaipa se ajankulu nyt vaan uskottava on. Vinski tuli laumaan keväällä 2010 neljänneksi ja nuorimmaksi koiraksi Nastan, Jipon ja Snoopyn kaveriksi. Nyt se on lauman keskimmäinen koira Snoopyn ja Kipin välissä.

Paljon onnea Vinski!


Keskiviikkona olimme lenkillä Luukissa ja siellä oli metsässä sangen houkuttelevan näköinen sula alue.


Niinpä tänään suunnistimme sinne taas Vinskin ja Kipin kanssa ja tein niille jäljet. Molemmille kolme keppiä ja kaksi kulmaa. Vinski ajoi jälkensä reilun puolen tunnin ikäisenä ja oli hyvin motivoitunut. Kepeistä se ilmaisi oma-aloitteisesti vain keskimmäisen. Ensimmäisen kohdalla ei keppinenä vielä ollut auki ja kolmannen kohdalla se ajautui hieman jäljeltä sivuun juuri kepin kohdalla, se olikin maastollisesti haastava kohta. Autoin sitä nyt kepeillä, kun oli synttärit ja vuoden eka jälki, mutta jatkossa en auttele. Ehkä voisi sillekin laittaa vähäksi aikaa purkit keppien alle, jos tarkentuisi keppinenä vähän.


Kipi ajoi jälkensä noin tunnin ikäisenä. Hirmu innokas oli, hyvin piti jäljen ja kaikki kepit ilmaisi ihan itse. Keppien alla oli sammaleen alle piilotettuna pienet purkit, joissa oli kissanruokaa. Kipi malttoi ilmaista kepit hyvin, vaikka tietenkin bongasi purkit myös.

Olipa kiva päästä jäljestämään! Jälkikausi korkattu helmikuussa, huippua! Nyt tosin emme taida jäljestää uudestaan ennen kuin metsät ovat sulaneet lisää, että saadaan tehtyä pidempiä jälkiä ja päästään monipuolisemmin eri maastoihin. Saa nähdä, jatkuuko tämä suotuisa kehitys vai tuleeko vielä lunta ja pakkasta.

Snoopyn mielestä ainakin talvi voisi vielä jatkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti