Draama

TK1 RTK1 BH Myytin Maailma On Sun "Draama"

i. Round Robin I´Jak "Jak"
e. POHJ&FI&EE&NO&SE TVA BH Myytin Siivekäs "Nyyti"
Bordercollie narttu, steriloitu, s. 12.12.2012
lonkat A/A, kyynärät 0/0
silmät okDraama tuli laumaan 3,5-vuotiaana kodinvaihtajana kesällä 2016. Se sopeutui mutkattomasti laumaan ja yhtä mutkattomasti myös pojat sopeutuivat siihen. Meille tullessaan Draama oli kolmosluokan agilitykoira, tokossa se oli siirtynyt AVO-luokkaan ja pk-puolella se oli suorittanut BH-kokeen. Meille tullessa jäi agility pois lajivalikoimasta ja keskityimme enemmän tokoiluun ja jäljestämiseen.

Draama on vauhdikas, vilkas, täpäkkä ja reaktiivinen tyttö. Se rakastaa maastolenkkejä ja on hyvin ketterä, kroppansa hyvin hallitseva. Se on aina innokas ja motivoitunut työntekijä, joka ei tehtäviään valikoi, kaikki käy. Sen kanssa on ollut mitä miellyttävintä tehdä yhteistyötä, koska se on aina valmis ja haluaa tehdä kaikkensa. Tarkkuus joskus kärsii innosta, mutta Draama on aina valmis myös hiomaan suoritusta. Se on nopea oppimaan. Erittäin yhteistyöhaluinen, mutta ennemmin hieman ohjaajakova kuin pehmeä. Arkielämässä sitten pehmeyttäkin joitain asioita kohtaan joskus löytyy. Draama on myös hyvin ahne ja rakastaa leikkimistä, joten palkkautuminen ei todellakaan ole ongelma. Erityisesti narupallot ovat sen suosiossa, ja se on erikoistunut puremaan poikki naruja ;)Laumassa Draama hitsautui alusta asti eniten yhteen Kipin kanssa, ne kaksi ymmärtävät hyvin toisiaan ja niillä on samankaltainen tyyli leikkiä. Muutenkin niiltä löytyy yhteisiä tapoja, eleitä ja luonteenpiirteitä, mikä ei ole kovinkaan ihmeellistä, kun niillä on yhteinen isoisä ja muutakin yhteistä sukua.Veteen Draamalla on fanaattinen suhde, se saattaa tuijottaa vettä pitkät ajat huomaamatta lainkaan muuta maailmaa ympärillään. Kyllä se myös ui, ja uppoutuu myös uidessa omaan kuplaansa ja keskittyy enemmän vesipisaroihin kuin vaikkapa siihen, mitä muu lauma puuhailee.Jäljellä Draama osoittautui lahjakkaaksi koiraksi. Loppuvuodesta -16 aloitimme myös hajutunnistustyöskentelyn mukavana aktivointina, jota voi tehdä myös sisällä. Draama rakastui heti tähänkin puuhaan. Se käyttää nenäänsä luontaisesti hyvin paljon muutenkin, vielä enemmän kuin monet muut koirat, joten nenänkäyttölajit ovat kuin sille luotuja.

Tokossa uskaltauduimme AVO-luokan kokeeseen Draaman oltua meillä kolme kuukautta. Kahden liikkeen nollauduttua saimme kakkostuloksen ja jäimme muutaman pisteen päähän ykkösestä. Siitä oli hyvä jatkaa yhteistyön rakentamista ja tokoliikkeiden hiomista. Keväällä 2017 tokoilimme AVO-luokassa kaksi ykköstulosta, toisen niistä SM-kisoissa.Terveys:

Draamalta on tutkittu vuoden ikäisenä terveeksi lonkkien ja kyynärien lisäksi myös olat, polvet ja selkä. Muutama kuukausi meille tulon jälkeen se sai oireita, joiden vuoksi vein sen uudestaan selkäkuviin, ja huonoksi onneksemme selkä ei enää ollutkaan terve. Rintarangassa oli kyfoosi ja lanneranka oli oiennut. Lumbosakraalialueella oli aristusta. Aika sitten näyttää, mitä tämä vaikuttaa harrastuksiin ja muuhun elämään jatkossa, tai onko selässä jotain muutakin ongelmaa erityisesti lumbosakraalialueella, joka ei röntgenkuvissa näy.

Draamalla on myös ollut kroonisesti mahavaivoja. Aluksi hyvin lieviä ja ajoittaisia, mutta syksyllä 2017 oireet pahenivat yllättäen ja Draamalla diagnosoitiin imeytymishäiriö, jonka aiheuttajaksi epäiltiin mahan pitkäaikaista ärsytystä. Mahavaivojen syyksi puolestaan epäiltiin yliherkkyyttä jollekin tai joillekin ruoka-aineille, ja Draama laitettiin eliminaatiodieetille. Imeytymishäiriö korjaantui B12-vitamiinipiikeillä ja vointikin parani, mutta ajoittaisia ongelmia on mahan kanssa vieläkin ollut.Ei kommentteja: