lauantai 21. helmikuuta 2015

Muistelot jatkuvat


Kun kerran vauhtiin pääsin vanhojen muistelussa, niin kävin läpi vanhoja kuvia ja huomasin, että siellä oli sellaisiakin kuvia, jotka olisivat sopineet edellisen kirjoituksen kuvitukseksi. Laitan nyt tännekin muutaman vanhan kuvan, jos ei muuten niin siksi, kun tykkään itse niitä katsella. Välillä on kiva muistella kulkemaansa matkaa ja sitä mistä kaikki alkoi.

Allaoleva kuva on koiraharrastukseni aivan alkumetreiltä vuodelta 1989, kun pikku-Netta pääsi retkelle Luukkiin ja kävi siellä myös koira-aitauksessa. Oi tuota viattomuuden aikaa, enää en toimisi noin. En antaisi pentukoiran tavata noin isokokoisia vieraita koiria, ja koira-aitaukset kierrän useimmiten muutenkin kaukaa. Netta tapasi pentuna aitauksessa myös ison kaukaasianpaimenkoiran, kun en osannut siinäkään mitään ihmeellistä nähdä. Kasvattaja mutisi kuvan nähtyään jotain taudeista, jotka koira-aitauksissa leviävät, mutta en minä tauteja tai loisiakaan silloin osannut pelätä, eikä meille mitään ongelmia koitunutkaan.


Ensimmäisinä koirallisina vuosina kävin jatkossakin usein koira-aitauksissa. Rajasaaressa oli kiva käydä kesäisin ja hoitokoira airedale Lulukin pääsi meillä ollessaan mukaan.
Sitten vuoteen 1992, jolloin laumaan tuli toinen koira ja bc-harrastus sai alkunsa, kun Netan kaveriksi tuli Jessi.

Ja tässä Netta ja Jessi ovat agilitykentällä Rånäsissa. Enää ei kenttää siellä ole emmekä mekään sillä suunnalla harrasta tahi asusta enää.


Rånäsin hirvet olivat varsin kesyjä eikä tämäkään yksilö meistä välittänyt.Ja kun bortsuleirin mainitsin, niin löysin kuvatodisteenkin tästä vuoden 1994 leiristä. Kuvastakin näkyy se, miten koirat leirin aikana kirmasivat paljolti vapaana, pujotteluun on menossa yksi ylimääräinenkin koira ja on kentällä ainakin yksi muukin irtokoira.Tämäkin kuva on vuodelta 1994, Jessi ja emonsa Sally (Wagaway Sally). Sally on myös Snoopyn emänemänemä ja löytyypä se Kipinkin sukutaulusta kuudennesta polvesta.


Vuonna 1995 laumaan tuli uusi kissa. Näin söpö Milla oli pienenä. Oli se aikuisenakin maailman kaunein kissa ja luonteeltaan ihana. Sen poismenosta on nyt reilu vuosi.Vuonna 1996 laumassa oli jo kolme koiraa eikä sen jälkeen ole koskaan sen vähempää ollutkaan.Jessi ja poikansa Jason Humaljärvellä elokuussa 1996.Vuoden 1997 PK-rotuottelun palkintojenjako. Bortsut olivat hopealla, oltiin Jessin kanssa joukkueessa.Paimentamassa vuonna 1997. Yläkuvassa Jessi, alakuvassa Jason.Vuonna 1998 laumaan tuli neljäs koira, Nasta. Netta 9 vuotta ja Nasta n. 3 kk Talissa.Ja asusti meillä joskus kaikenlaista muutakin jengiä.


Roope ja Lotta von Rotta

                                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti