perjantai 26. kesäkuuta 2015

Vikat tottikset ja jatkoa kuvaussekoiluun

Eilen oli kauden viimeiset tottistreenit Petikossa. Aluksi kaikki koirat tulivat yhtä aikaa kentälle touhuamaan omiaan. Kipi oli aktiivinen heti autosta otettaessa, ja kentällä leikitin sitä ja otin parin askeleen seuraamispätkiä, pari seisomista ja lyhyen paikallaolon. Kipi keskittyi hirveän hyvin tekemiseen. Treeneissä oli mukana sama juoksunarttu kuin viimeksi, juoksu vain oli paljon pidemmälle edennyt nyt. Olimme Kipin kanssa välillä aika lähellä tätä narttua, eikä Kipi kiinnittänyt siihen tai kentän hajuihin mitään huomiota!

Sitten koirat vietiin autoon odottamaan ja ne tulivat kentälle yksitellen treenaamaan. Kipi treenasi omalla vuorollaan henkilöryhmää. Kävimme ryhmässä useamman kerran ja välillä pujottelimme henkilöitä. Palkkasin vaihtelevasti eri kohdissa ja lopetimme treenin siihen, että palkkasin Kipin juuri ennen ryhmää ja vapautin sen jälkeen. Kipi teki hienosti ja kontakti tipahti koko aikana sekunniksi vain yhden kerran. Sitten otimme vielä vauhtiluoksetulon, jossa Kipi pisteli tosi kovaa vauhtia tulemaan. Kentän hajut se huomasi vasta loppupalkan jälkeen, mutta juoksutin sen lelun kanssa pois kentältä ja se unohti hajut taas. Hyvä treeni!

Varsinaisten treenien jälkeen otin Vinskin kentälle. Rakensin ensin ruudun (laiskasti pelkistä tötsistä kun en jaksanut nauhoja laittaa) ja jätin ruutuun loppupalkaksi Vinskin nähden kissanruoan. Sitten otimme muutaman pk-liikkeen. Ensin seuraamista, jossa Vinski oli hyvässä vireessä, mutta hieman höselö (mietiskeli varmaan sitä kissanruokaa!). Sitten liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, kivaa vauhtia tuli. Vielä tasamaanouto, jonka teki myös hyvällä vauhdilla ja asenteella. Ja loppuliikkeeksi sitten ruutuun lähetys. Hyvin Vinski muisti, että siellä se kissanruoka oli ja meni hyvää vauhtia ja epäröimättä ruutuun. Hyvä treeni silläkin, mutta siltä eivät jääneet kentän hajut huomaamatta, se haisteli maata liikkeiden välissä, minkä joka kerta keskeytin alkuunsa.

Niin päättyivät tämän tottisryhmän treenit, ja syyskaudella odottaa luultavasti uusi ryhmä. Kipin kuvauksiin liittyvät sekoilut sen sijaan eivät päättyneet vieläkään.

Ihmettelin, kun Kennelliitosta ei ruvennut kuvausten jälkeen kuulumaan edes laskua, mutta arvelin syyksi ruuhkaa. Sitten alkoi kantautua tietoja, että samaan aikaan kuvatut koirat saivat jo täyttä päätä lausuntoja. Viikko kuvausten jälkeen soitinkin klinikalle ja kysyin, olivatko kuvat varmasti lähteneet Kennelliittoon. Klinikalta luvattiin tarkistaa asia, mutta heti puhelimessa en tietoa saanut.

Keskiviikkona kuvauksista tuli kuluneeksi jo kaksi viikkoa, ja aloin olla jo todella kummissani, koska Kipiä myöhemminkin kuvatuille oli jo lausuntoja tullut, enkä itse edelleenkään ollut saanut edes laskua. Niinpä soitin Kennelliittoon ja tiedustelin asiaa. Sieltä kerrottiin, etteivät kuvat ole koskaan edes saapuneet sinne. Soitin seuraavaksi taas kuvanneelle klinikalle ja sieltä luvattiin selvittää asiaa ja laittaa sitten viestiä. Myöhemmin samana päivänä tuli viesti, että kuvat ovat nyt lähteneet Kennelliittoon ja viivytys johtui kesälomista. Öö, kesälomista..??! Ei kuvauksesta vastannut henkilökunta kuvaushetkellä lomalla ollut, ja hetihän ne kuvat kuuluu eteenpäin lähettää, eläinlääkärin puheistakin ymmärsin näin olevan tarkoitus tehdä. Eiköhän tässä ole kyseessä ihan unohdus tai laiminlyönti asianosaisilta. Kun asiaa ei hoidettu vielä ensimmäisen kuvien perään soittoni jälkeenkään, niin toki asia on silloin voinut muiden kiireiden jalkoihin jäädä ja asianosaiset itse olla jo lomalla, mutta hoitaa se olisi pitänyt silti.

Ellen itse olisi soittanut Kennelliittoon ja klinikalle, niin kuvat makaisivat vieläkin klinikalla unohduksissa. Heti kun olin saanut viestin klinikalta, että kuvat ovat nyt lähteneet, niin kas vain, Omakoiraan oli ilmestynyt lasku lonkka- ja kyynärkuvista ja KoiraNettiin oli ilmestynyt kiveslausunto.

Vähän kyllä nyt mietityttää sekin, onko tämän surkuhupaisan kuvaussekoilun kaikki käänteet jo nähty. Enpä enää hämmästyisi, vaikka Kennelliitosta tulisi tieto, että joku kuvista on sellainen, ettei sitä pystytä lausumaan!

Saa nähdä, miten kauan Kennelliitolta kestää lausua lonkat, kyynärät ja selkä. Jos kuvat olisivat lähteneet ajoissa eteenpäin, niin minulla olisi jo kaikki lausunnot, koska samaan aikaan kuvatuilla ne on. Nyt on kuitenkin kesälomakausi parhaimmillaan, joten saa nähdä...Minä kun ajoitin kuvaukset kesäkuun alkupuoliskolle juuri sillä ajatuksella, että ehtisin saada lausunnot ennen kesälomia! Kiukuttaa ja turhauttaa. Vaikka minulla kuvista jo käsitys onkin, niin silti ne lausunnotkin olisi erittäin mukava saada. En halua esimerkiksi julkisesti puida kuvaustuloksia ennen kuin kaikki lausunnot ovat tulleet, ihan siltäkin varalta, että Kennelliiton tulkinta kuvista sattuisi poikkeamaan eläinlääkärin tulkinnasta. Joten tässä nyt sitten vain odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti