maanantai 27. helmikuuta 2023

Vinski 13 vuotta!

Tänään viettää Vinski 13-vuotissynttäriä. Meidän energinen ja iloinen pappakoira.💓 

Synttäripäivä on kulunut ulkoilun, hyvän ruoan, herkkujen ja nosework-treenin merkeissä. 

Vinski on edelleen liikkuvainen ja jaksavainen koira. Kuulo on heikentynyt, mutta kun puhuu tarpeeksi kovalla äänellä, niin sen Vinski kyllä kuulee. Muut aistit pelittävät hyvin. Selän tilanne on tällä hetkellä hyvä. Saa olla kiitollinen, että Vinski on näin hyväkuntoisena näkemässä tämän syntymäpäivän vielä. 

Vinski on kulkenut pitkän matkan siitä, kun se tuli seitsenviikkoisena laumaan Nastan, Jipon ja Snoopyn kaveriksi. Se on nähnyt niiden kaikkien lähtevän ja Kipin ja Draaman tulevan, ja sitten myös Draaman lähtevän. Monta vuotta se on jo ollut lauman vanhin koira.

Vinski on saanut kokea eri asuinpaikkoja ja on sopeutunut mainiosti monien maalaisvuosien jälkeen kaupunkiasumiseen. Se ei vähästä hätkähdä. Se on vakaa ja kiltti luottokoirani, joka ei ikinä ole rähjännyt kenellekään tai millekään.

Ensimmäisenä kesänään Vinski sai kokea hyvin poikkeuksellisia helteitä, nähdä lampaita ja olla turistina mukana hyvin erikoisissa PK-SM-kisoissa, joihin Jippo osallistui. Alle kaksivuotiaana se koki Tapani-myrskyn, heilutti innokkaasti häntäänsä tuulessa heiluvalle kiehtovalle kaatuneen puun juurakolle, ja eli muun lauman kanssa muutaman päivän ilman sähköä hiljaisessa ja talviunta nukkuvassa talossa. Ja vaikka mitä muuta.

Uintireissuja Vinski on saanut tehdä pennusta asti, se löysi tämän intohimonsa jo hyvin nuorena. Retkeilystä ja kaikesta ulkoilusta se on aina nauttinut, oli sää tai vuodenaika mikä tahansa. Se on saanut harrastaa vepeä, tokoa, jälkeä, rallya ja nosea. Se on ilostuttanut arkeani kaikki nämä vuodet olemalla oma itsensä, se joskus vähän hömppä Hessu Hopo. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti