lauantai 15. elokuuta 2015

Päivän tokoilut

Tänään olimme tokoilemassa seuran kentällä oman lauman kesken. Päätin kirjata treenit ylös, jotta voin joskus myöhemmin tarkistaa, missä ollaan menty. Kun ei ole tullut aikoihin treenipäiväkirjaakaan pidettyä. Kaikkia treenejä ei kyllä viitsi blogiinkaan laittaa.

Aamulla Kipi venytteli takajalkansa, mitä en ole nähnyt sen varmaan pariin viikkoon tekevän kertaakaan. Päätin, että se pääsee treenaamaan myös, tänään ei kokeilla sitä motivointitemppua, että se saa vain sivusta katsoa kun muut treenaavat. Ehkä sillä olisi nyt ihan hyvä päivä.

Snoopy aloitti treenit ottamalla mm. seuruuta ja luoksetulon. Se teki tapansa mukaan liikkeet nopeasti, kiihkeästi ja voimakkaasti.

Sitten oli Vinskin vuoro. Teimme lähes kaikki uuden VOI-luokan mukaiset liikkeet, osan kokonaisina liikkeinä ja osan vain osittain.

Jäävät otimme koemaisesti, asennoiksi valitsin seisomisen ja istumisen. Hyvä suoritus.

Seuraamista otimme paljon koesuoritusta lyhyemmän pätkän, jossa oli käännöksiä, vauhdin muutoksia ja muutaman askeleen peruuttaminen. Hyvin näytti seuraavan ja peruuttaminenkin onnistui kivasti.

Luoksetulo. Hyvä stoppi, mutta kun kehuin siitä, lähti tulemaan luokse. Uusi yritys, stoppi ei nyt ollut ihan niin täpäkkä, mutta malttoi pysyä, tuli luokse kohtuullisen kovaa vauhtia, lopussa peruutin vielä karkuun vauhdin kasvattamiseksi. Palkka eteen istumisesta.

Tunnari. Sai etsiä vain oman vähän ruohoon kätkettynä, kun enempää tunnarikapuloita ei ollut mukana. Ei ongelmia.

Ohjattu nouto koemaisesti, noudettava kapula vasen. Hieno suoritus!

Metallikapulan nouto esteen yli. Yritin ensin hyppyyttää vähän korkeammalta, mutta Vinski ei halunnut, joten alensin esteen tokokorkeuteen. Kiersi takaisin tullessa. Uusi yritys, oli taas lähdössä kiertämään, mutta käskytin hyppäämään ja annoin vartaloapuja, tulikin nyt hypyn kautta. Vielä yksi kerta niin, että hieman annoin vartaloapuja paluuhyppyyn, teki hyvin.

Kauko-ohjaus. Tässä teimme vain tekniikkaa läheltä, viimeksi oli ongelmaa edistämisessä. Seisomaan nouseminen on Vinskilläkin vielä teknikaltaan vähän keskeneräinen liike.

Ruutu. Virittelin ja sitten vain käskin ruutuun, ruudussa ei ollut mitään. Meni kohtuullista vauhtia, mutta päätyi ruudun sivuun ihan nauhan viereen. Uusi yritys ja sama juttu. Kolmannella kerralla päätyi vihdoinkin ruutuun sisälle ja sai ruutuun loppupalkkansa, kissanruokarasian. Positiivista oli se, ettei lannistunut virheestä ja uusinnasta, vaikka on aiemmin usein tehnyt niin!

Asenne Vinskillä oli hyvä ja oli koko ajan hyvässä vireessä. Hyvä Vinski!

Sitten Kipi, joka oli melkoisen innokas aloittamaan oman treeninsä katseltuaan autosta muiden treenejä. Sille ALO-liikkeitä mukaillen ja pari ylempien luokkien liikettä.

Jäävät. Otimme Kipilläkin liikkeen voittajaluokan tyyliin. Ensin maahanmeno, sitten istuminen. Hyvin, istuminen ehkä olisi voinut olla vähän napakampi.

Seuruuta. Häntä heilui ja piti hyvin paikkansa. Ei ongelmia vauhdin muutoksissa tai käännöksissä. Pari askelta peruuttamista myös, siinä vähän poikitti. Tehtiin koesuoritusta lyhyempi seuruu, palkka vauhdista.

Suora luoksetulo. Tuli hyvää (muttei huippua) vauhtia, mutta sitten ei tullut suoraan eteen istumaan vaan hakeutui viistoon. Otettiin siitä pari ihan lyhyttä luoksetulon istumista minun peruuttaessa karkuun. Nämä hyvin. sitten sivulletulo, joka suora ja napakka.

Noutoesineen pitäminen. Kaksi toistoa edessä istuen. Teki hyvin, ei mälvännyt! Sitten peruutin ja Kipi sai pitää kapulaa parin askeleen matkan, nyt tuli taas mälväämistä. Otin heti kapulan pois ja uusi yritys. Kun pidin siirtymän vieläkin lyhyempänä, niin ei enää mälvännyt.

Kauko-ohjaus. Etäisyys n. 3-4 metriä. Nousi hyvin istumaan, mutta maahanmenoon tarvitsi lisäkäskyn. Samoin kävi toistettaessa, olen nyt vissiin liikaa palkannut istumaan nousua, joten pitää muistaa palkata enemmän myös maahanmenosta. Lyhensin matkaa lisää ja nyt onnistui hyvin maahanmenokin. Vielä lyhyt tekniikkatreeni namilla ohjaten, istu-maahan meni oikein napakasti. Vielä yksi seisominen pompputekniikalla. Teki kyllä, mutta takajalat jäivät vähän turhan eteen. Kuten yleensäkin. Tähän en puutu enkä useinkaan kaukojen seisomista Kipillä edes treenaa. Ehtii myöhemminkin, jos vaikka takaosa olisi joskus paremmassa kuosissa.

Ohjattu nouto. Kokeilin ensin voittajaluokan mukaisena suorituksena, koska se on joskus onnistunutkin. Vähän tarvitsi apua seisomaan pysähtymiseen merkin jälkeen. Haettava kapula oli vasen, mutta Kipi lähti oikealle. Ei korjannut suuntaa tai pysähtynyt seisomaan käskystä, joten kutsuin luokse ja uusi yritys. Taas oli vakaasti lähdössä oikealle, mutta voimakkailla vartaloavuilla vihdoinkin meni vasemmalle. Kapulan toi nätisti ja mälväämättä! Teimme vielä sellaista treeniä, että Kipin seistessä merkillä heitin molemmat kapulat eri suuntiin ja käskin ensin hakemaan viimeksi heitetyn. Seuraavalla kierroksella heitin noudetun kapulan takaisin, mutta käskin noutaa sen valmiiksi maassa toisella puolella olevan, jonka hyvin tekikin. Sama vielä uudestaan ja teki hyvin.

Ruutu. Kävin varmuuden vuoksi näyttämässä ruutua, koska siellä ei ollut targettia, namia tai lelua. Taskussa odotti kissanruoka loppupalkaksi kuten Vinskilläkin. Vähän sellaista jolkotteluvauhtia taas meni ruutuun, mutta en nyt jäänyt vauhtia sen enempää hinkkaamaan, se tulee joskus myöhemmin jos on tullakseen. Hakeutui heti hyvin ruutuun sisälle, pysähtyi käskystä seisomaan. Meinasi lähteä steppailemaan siitä pois kun kehuin, mutta annoin uuden käskyn ja malttoi seistä, kunnes vapautin ja palkkasin.

Asenne oli Kipilläkin kiva. Olen nyt yrittänyt kiinnittää erityisesti huomiota sosiaaliseen palkkaan ja palkkasin mahdollisimman iloisesti sosiaalisella palkalla ennen muuta palkkaa. Kipi vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan ja meillä molemmilla oli hauskaa. Olin tästä erityisen iloinen, koska joskus aiemmin Kipi on reagoinut sosiaaliseen palkkaan pidättyväisemmin. Ihanaa, että sillä oli nyt hyvä päivä :) Jaksoi myös hyvin toistoja ja yritti sinnikkäästi uudestaan, kun ohjatussa noudossa tuli virheitä.

Kivat treenit, kaikille jäi varmasti hyvä mieli! Nyt lähiaikoina treenataan varmaan enemmän vaan liikkeiden osasia pihalla. Tuli nyt otettua vähän pidempi treeni, että näin, mitä erityisesti pitää koesuoritusta ajatellen treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti