lauantai 20. syyskuuta 2014

Uudenmaan piirinmestaruustokot

Jep, meille kävi äkkiä niin, että meillä olikin Vinskin kanssa Ihan Oikea Tavoite. Hiiden Haukkujen osallistuminen tokon piirinmestaruuskisoihin näytti peruuntuvan, koska alempiin luokkiin oli ilmoittautunut vain yksi koirakko. Tuumasin, että miksei me Vinskin kanssa voitaisi mennä joukkueeseen, kun ollaan AVO-luokassa. Olin jo muutenkin pohtinut, että voisimme joskus vielä AVO-luokassa käydä, kun sinne ylempiin ei juuri asiaa ole, ja mikäs sen mukavampaa kuin päästä samalla tällaiseen vähän spesiaalimpaan kisaan. Meidän lisäksi vielä yksi ALO-luokan koira saatiin viime hetkillä joukkueeseen, joten joukkue oli täysi, mutta ilman varakoiria.

Treeniaikaa jäi himppasen vajaa pari viikkoa. Edellisestä tokokokeesta Vinskin kanssa (ja minkään koiran kanssa) oli aikaa lähes pari vuotta. Arvelin Vinskin silti AVO-liikkeet osaavan, sentään ollaan välillä tokoa treenailtukin, vaikkakin harvakseltaan. Kokeilin AVO-liikkeet läpi kotipihalla ja hups, ei kaikki ihan putkeen mennytkään. Vinski ei osannut mennä liikkeestä maahan, se jäi joko seisomaan tai meni puolittain maahan, kyynärpäät ylhäällä. Tämä on näitä koirankoulutuksen arvoituksia, Vinskillä ei ole ikinä ennen ollut ongelmia maahanmenossa... Annoin tietenkin lisäkäskyjä, mutta Vinski ei niitäkään aina noudattanut, se ahdistui kun tajusi mokanneensa. Liikkeestä seisomisessa oli vähän päinvastainen ongelma, Vinski kuvitteli sitä eteenmenoliikkeeksi. Jääviä sitten työstettiin seuraavat päivät naksun avulla ja ajatuksella, että lisäkäskyjä ei anneta, vaan korjataan eleettömästi koko liike alusta asti, jos se epäonnistuu. Näin saatiin taas jäävät kuntoon.

Matkan varrella sitten muihin liikkeisiin tuli välillä ongelmia. Yhdessä vaiheessa kaukokäskyjen istuminen jumitti, vaikka Vinski oli siihen asti tehnyt kaukot sikahyvin. Juuri ennen kisaa Vinski ei enää osannut istua hypyn jälkeen, se istui vasta kolmannella käskyllä jos silloinkaan. Tätä työstettiin vielä kisa-aamuna kotipihalla, taaskin ajatuksella, että ohjaajan pitää ne lisäkäskyt unohtaa ja purkaa asia muulla tavalla.

Tänään oli sitten se päivä, kun ajeltiin kisoihin Askolaan. Marika ja bc Raw olivat jo aamusta vetäisseet VOI-luokasta huikeat 303 pistettä. Sitten Anna-Leena ja bc Neo saivat ALO-luokasta 190,5 pistettä, joten joukkueen tilanne oli erinomainen. Me starttasimme ihan päivän viimeisten joukossa, ja meitä ennen ehtivät vielä Lilu ja pumi Teppo saada ykkösen AVO-luokasta, joten saatoimme mennä Vinskin kanssa kehään aika rennolla mielellä.

Tuomarina meidän kehässä oli Carina Savander-Ranne ja liikkeet tehtiin putkeen. Näin ne sitten menivät:

Paikkamakuu: 10. Vinski oli sopivassa mielentilassa, hyvä suoritus.

Seuruu: 8. Aika kivasti meni, itse sain noottia siitä, etten kävellyt aivan suoraan koko ajan.

Maahanmeno: 10. Jess, tämä saatiin kuntoon!

Luoksetulo: 8,5. Vauhti ei ollut mikään huimaava, mutta stoppi oli hyvä. Sain noottia ensimmäisen luoksetulokäskyn venyttämisestä, loppuvokaali tuli kuulemma liian pitkänä ;)

Seisominen: 10. Saatiin ne jäävät sitten kuntoon.

Nouto: 8,5. Vauhti ei taaskaan huimaava ollut, mutta ihan asiallisesti suoritti muuten, vähän olisi voinut kapulan mielestäni ottaa voimakkaammin.

Kauko-ohjaus: 10. Tämäkin meni sitten ihan sillä tasolla, jolla Vinski sen osaa.

Estehyppy: 10. Jess, tämäkin onnistui, vaikka hirvitti etukäteen etenkin se istuminen.

Kokonaisvaikutus: 9. Tuomari sanoi pitäneensä yhteistyöstämme. Minä sain vinkkejä ja noottia koskien yllämainittuja seuruuta ja luoksetulon käskyjä.

Tulos 187,5 pistettä, KP, 2. sija.

Olin hyvin tyytyväinen suoritukseen, Vinski oli hieno, keskittyi hyvin ja teki hyvällä ilmeellä.

Ja joukkue voitti ylivoimaisesti piirinmestaruuskultaa! Mukana oli kolme bortsua, aussie ja pumi.

                                                               
Voittoisa joukkue
                                           
AVO-luokan palkintojenjako
                                                       
Mä olin hyvä!

Kotipihalla palkintokassien kanssa

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! kiva että kisasit, niin pääsen minäkin onnittelemaan! Hienosti meni, toivottavasti jokin kärpänen puraisi ja nälkä kasvaa syödessä, Päivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, kyllä se tuppaa usein nälkä kasvamaan syödessä ja kiva olisi vielä joskus Vinskinkin kanssa kisata. Mutta mistähän me löytäisimme lisää vauhtia ja potkua noihin ylempien luokkien irtoaviin liikkeisiin..?!?

      Poista