perjantai 10. tammikuuta 2014

Piiralla ja vähän muutakin

Tänään ajelimme Halikkoon, kun onnistuin saamaan Jipolle peruutusajan Piiralle. Tuli todella tarpeeseen, koska meneillään on ollut huonompi jakso, melko raastavaa olisi ollut odottaa reilun kuukauden päähän tilattua aikaa tässä tilanteessa. Jippo on selkeästi tajunnut, että tästä paikasta saa helpotusta oloon, innolla se kiirehti sisälle häntä viuhtoen. Silti itse käsittely vähän jännitti sitä, koska sillä on muistoja myös siitä, ettei jonkun kipeän kohdan käsittely aina tunnu niin mukavalta.

Pahin kohta oli lapojen välissä. Sinne annettiin laseria ja turvotusta saatiinkiin alas. Kaularangassa oli pientä sanomista. Lanneranka oli ilahduttavasti hyvässä kunnossa ja on ollut jo jonkun aikaa. Norocarpia on nyt syötetty viikon kuuri ja katsotaan, josko pärjättäisiin jatkossa ilman. Neurontin menee koko ajan. Ja koko tämä rumba vain yhden liian liukkaan A-esteen takia :(

Piiran vastaanotolta lähdön jälkeen käytiin Kipin kanssa kaupunkikävelyllä Salon keskustassa. Tomerasti häntä heiluen pentu siellä viiletti ja voi miten onnessaan se oli, kun muuan mies tuli tekemään lähempää tuttavuutta! Kipi kiipesi syliin, pesi naaman, välillä makasi kadulla selällään rapsutettavana.

Tällä viikolla käytiin myös Kipin kanssa kahdestaan pikku lenkillä pilkkopimeässä metsässä. Pimeä ei sitä arveluta vähimmissäkään määrin. Joka päivähän me pilkkopimeässä täällä liikumme, kun ei täällä ole sen enempää katuvaloja kuin pihavalojakaan, mutta yleensä on muukin lauma turvana. Mutta ei ollut ongelmaa ilman muiden koirien seuraakaan.

Perusjuttuja ollaan treenailtu pikku pätkissä ja Kipi tarjoaa mielellään eteen istumista, vaikkei alussa tajunnut koko liikettä ja jätti reilun välimatkan. Mukavan kontaktihakuinen se on myös. Ja kaikkiaan oppivainen otus. Yhtenä iltana ihmettelin, miksi se sai päähänsä kuopsuttaa vimmatusti eteisen ovea. Sitten minulla välähti ja vein sen ulos. Jep, se teki pissan ja kakan samantien. Sen jälkeen se juoksi toiveikkaan näköisenä pihalla nököttävään ruutuun ja hakeutui ruudussa targetin luokse ja minulla ei pahus ollut palkkaa mukana!

Kipin tempauksista riittää hupia. Vesikupin lisäksi se on muutaman kerran ulkonakin pissannut veteen, se siis haluaa vesiklosetin! Kerran ihmettelin, miksi se sisällä aina meni piehtaroimaan uuteen kohtaan. Sitten huomasin, että se kuljetti suussaan kissanvessasta sieppaamaansa pökälettä, laski sen välillä lattialle ja kävi piehtaroimaan sen päälle :D

Vinskillä oli tällä viikolla myös terveysmurhetta, kun sen oikea silmä alkoi erittää vihreää rähmää ja sidekalvo punoitti ensin lievästi ja sitten jo ärhäkästi. Haettiin lääkäriltä silmävoidetta ja rähmiminen loppui ensimmäisen lääkityskerran jälkeen, punoitus hävisi parissa päivässä. Johonkin oli ilmeisesti silmänsä nirhaissut ja sitten kehittänyt siihen tulehduksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti